I male i velike Hlojkice su bile vrijedne i neumorno radile te svojim trudom i radom zasluženo dobile zelenu zastavu Međunarodnih EKOŠKOLA.

Međunarodne EKOŠKOLE su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova. Cilj programa je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život djece i djelatnika EKOŠKOLE. Glavna zadaća je odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti. Nadalje, status EKOŠKOLE je sustav nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini što je osobitost ovog prepoznatljivog i kvalitetnog modela odgoja i obrazovanja. Ustanove koje ispune postavljene kriterije i koje brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja dobivaju povelju o statusu Međunarodne EKOŠKOLE i zelenu zastavu sa znakom EKOŠKOLE. Priznanje se dodjeljuje na dvije godine, nakon čega slijedi obnova statusa.

Naš vrtić je dobio zlatni status Međunarodne EKOŠKOLE, što smo svečano obilježili podizanjem zelene zastave u dvorištu vrtića.

Više o samome priznanju i svečanosti možete pročitati na sljedećoj poveznici:

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/gorski-kotar/hlojkici-medunarodni-zlatni-ekoloski-status/