Tjedan zdravlja u vrtiću skupina Krijesnice započela je sa razgovorom o zdravoj i nezdravoj prehrani (prepoznavanje, imenovanje).

Potaknuli smo djecu na konzumiranje zdrave hrane, upoznali ih sa važnošću zdrave prehrane za njihov rast i razvoj. Uključivanjem djece kroz razne vrste aktivnosti u pripremi zdravih obroka poput svježeg soka i voćne salate povećali smo motivaciju za konzumiranjem iste.

Istraživali smo voće i povrće (časopisi, fotografije), isprobavali okuse i mirisa kroz pripremu svježeg soka, voćne salate, čitanje edukativnih slikovnica “Zaljubljeno voće i povrće”, “Mišić Roti”, slikanje, crtanje na temu: “Moj zdravi obrok”, društvena i edukativne igra “Put oko svijeta”, piramida pravilne prehrane, “Sretan i tužan zub” (klasifikacija zdravih i nezdravih namirnica) te istraživačka igra prepoznavanja po obliku, okusu i mirisu. Uključivanje roditelja u projekt kroz donošenje različitih vrsta voća.

Svakodnevnim tjelesnim aktivnostima popraćenih raznovrsnim pokretnim igrama nastojali smo pobuditi interes djece za tjelesno vježbanje te im ukazivati na važnost redovitog kretanja. Projekt ćemo i dalje nastaviti kroz cijelu godinu: svakodnevno tjelesno vježbanje, boravak vani na svježem zraku, te i dalje poticati i produbljivati dječje znanje o zdravoj prehrani i ukazivati na važnost za cjelokupan rast i razvoj.

Pripremile odgojiteljice Maja Kaparić i Slađana Žugić