Svake godine, 7. travnja, obilježava se Svjetski dan zdravlja. Na ovaj dan, Svjetska zdravstvena organizacija, još od 1950. godine, poziva na obilježavanje Svjetskog dana zdravlja s ciljem stvaranja svijesti o određenoj, prioritetnoj zdravstvenoj temi.

Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, u tjednu od 6. do 9. travnja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u sklopu projekta  Živjeti zdravo pokrenuo je Tjedan zdravlja kojemu se pridružila i naša Hlojkica.  Nažalost, naše Zvjezdice nisu se mogle uključiti iz razloga samoizolacije no Tjedan zdravlja obilježiti će naknadno.

S ciljem da od najranije dobi osvijestimo važnost očuvanja zdravlja kroz različite aktivnosti svaki dan Tjedna zdravlja tematski je usmjeren bio prema jednoj od zdravih navika. Utorak je tako bio usmjeren temom tjelesne aktivnosti – Uskočimo U Utorak. Srijeda je bila glavni dan našeg obilježavanja – Svjetski dan zdravlja te smo se bavili pravilnom prehranom uz slogan Super-zdrava Srijeda. U četvrtak smo se prisjetili važnosti vode za zdravlje i prevenciju bolesti – Čuvajmo Čistu vodu u Četvrtak.  Za kraj tjedna, u petak, obilježili smo Pospani Petak.

Dan I. – Uskočimo u utorak

Dan II. – Super zdrava srijeda

Dan III. – Čuvajmo čistu vodu

Dan IV. – Pospani petak