Početkom mjeseca studenog obilježili smo blagdan Svih svetih crtanjem krizantema; tehnika –  tempere boje i plastične vilice.

Likovnu aktivnost nastavili smo provoditi izradom ježa od krumpira i čačkalica; tehnika –  papir časopisa i ljepilo. Djeca su s velikim interesom i pažnjom sudjelovala u aktivnosti.

Sudjelovanjem u izradi plakata „Kakvo je danas vrijeme“ djeca su usvojila dane u tjednu, naučila obilježja godišnjih doba i usvojili pojam „vremenska prognoza“.

Provođenje vježbi Male škole – predčitalačke vještine u pokretu djeca usvajaju s lakoćom

Mjesec studeni posvetili smo čitanju brojnih priča kako bi djeci približila ljubav prema pisanom tekstu, ali i stvaranju moralne i intelektualne slike jer knjiga je vjerni prijatelj od djetinjstva, koji će nas naučiti nečemu novom, uroniti u čudesan svijet uzbudljivih putovanja i zanimljivih otkrića. Kroz čitanje dijete formira mišljenje, maštu, pismen govor.

Projekt: Slikopriča „Ježeva kućica“ u društvu učenika Osnovne škole Frana Krsto Frankopana

Posjet Prirodoslovnom muzeju Rijeka, Stalni postav “Divljina s pogledom na more” i Interpretacijski centar “Putovima Frankopana, Brod na Kupi”

Djeca su imala priliku upoznati životinje našeg kraja: vuka, jelena, divlju svinju, brojne ptice i kukce, a najviše su se obradovali odjeljku špilje. Na kraju obilaska muzeja sudjelovali smo u likovnoj radionici i pročitali priču „Vesele životinje“.

U povodu rođendana Gorskog kotara izradili smo prigodnu čestitku i učili o mjestima Gorskog kotara, njihovim obilježjima i posebnostima.

Pripremila: Irena Bolf
Odgojiteljica skupine „Leptirići“