Dječji vrtić Hlojkica ove pedagoške godine uključio se u provedbu programa „Ljubav u pokretu“ pod organizacijom Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“(www.centarsreca.hr ) autorice Gordane Galetić. Metode rada ovoga programa preuzete su iz kreativnih terapijskih smjerova (stručni suradnici educirani su za provođenje istih metoda i tehnika rada u preventivnom, a ne psihoterapijskom smislu):

  • art – terapija (likovne tehnike i metode rada)
  • psihodrama (dramske tehnike i metode rada)
  • psihoterapija pokretom i plesom (plesne tehnike i metode rada)

Ljubav u pokretu preventivni je program te je stoga usmjeren na razvoj potencijala i zdrav razvoj djece, omogućavajući na taj način razvoj samopoštovanja, samopouzdanja i stvaranje snažnog osobnog integriteta i osjećaja ljudskog dostojanstva. Također, cilj mu je i stvoriti predispozicije za usvajanje kvalitetnih oblika vršnjačkog druženja i zabave i odupiranje negativnim vršnjačkim pritiscima kao što su nasilje i ovisnosti. Sam program sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanje te Primorsko- goranske županije.

Program „Ljubav u pokretu“ dio je mnogih goranskih škola i vrtića već nekoliko godina te je dobro prihvaćen od strane djece i od roditelja. Na svoj kreativan način omogućuje djeci da upoznaju sebe te nauče izražavati svoje osjećaje, potrebe i želje. S ciljem stvaranja zdravog i sretnog mjesta odrastanja za svako dijete ovaj program svakako će se nastaviti provoditi i u našem Vrtiću.