Prošlu pedagošku godinu DV Hlojkica uključio se u pod projekt  „Pomašimo po Hrvatskoj“. U pod projekt se uključila skupina Maze, generacija 2019./2020. godina, zajedno sa obiteljima i odgojiteljicama te su svojim vrijednim radom DV Hlojkici zavrijedili certifikat Tolerantnog vrtića. 

Projekt »Pomahajmo v svet« je međunarodni projekt, koji povezuje djecu iz različitih vrtića diljem svijeta služeći se video prijenosom. Projekt provodi FINI zavod, delo za mlade, Radeče iz Slovenije. Ovim projektom naglasak se stavlja na upoznavanje različitih kultura, običaja i načina življenja. Preko video prijenosa djeca se međusobno upoznaju, pokazuju najdraže igre, predstavljaju svoje vrtiće, obitelji, prijatelje i odgojitelje, mjesto u kojem žive itd.

Cilj ovoga projekta je povezivanje djece pomoću različitosti, zanimljivosti utječući tako na uklanjanje različitih stereotipa i predrasuda.

Dio ovoga projekta je i pod projekt „ Pomašimo po Hrvatskoj“, u koji su se uključile Maze, a pomoću kojeg se djeca povezuju na razini RH.

Projekt se provodio pod mentorstvom njihovih odgojiteljica  Irenkom Žagar i Danijelom Epet, te uz suradnju ravnateljice Karmele Rački i pedagoginje Tanie Mulc.

Povezali smo se DV Ježić iz Črešnjeva, te proveli 5 radionica na različite teme. Na taj način smo prezentirali Delničku tradiciju, običaje, dijalekt, Hlojkicu i prijatelje te se upoznali sa mjestom Črešnjevo, njihovim običajima, vrtićem itd.

S obzirom na uspješno izvršene radionice stekli smo certifikat Tolerantnog vrtića.

Ove godine Maze su se ponovno uključile u projekt, no ovaj puta u „Pomahajmo v svet“ te se ove godine povezujemo i upoznajemo sa Poljskom.

dv hlojkica, certifikat, tolerantni vrtić