U istraživačkoj aktivnosti veoma aktivno sudjelovala su sva prisutna djeca. Izrada fašnika od sijena i stare odjeće bila im je veoma zanimljiva, uzbudljiva i izazovna. Fašniku smo izrekli kaznu i optužili ga za sve što je skrivio.

U skupini smo obilježili i Valentinovo na način da su djeca crtala i pisala poruke za prijatelje i one koje volimo, a potom izradili poštanski sandučić u obliku srca. Na dan Valentinova djeca su izvlačila poruke i radovala se te izradila čestitke koje su ponijeli kući.

Skupina Leptirići veselila se uz ples i glazbu u vrijeme petog godišnjeg doba svakog petka. Završetak maškara obilježili smo sudjelovanjem na karaokama u sklopu osnovne škole na kojem je dječak F. L. T. osvojio nagradu za najveselijeg klauna. U društvu djece i učitelja presudili smo fašniku.

Svakodnevno boravimo na otvorenom, šećemo mjestom, vježbamo i igramo se raznih pokretnih igra te susrećemo prve vjesnike proljeća – visibabe. Izvodimo vježbe skakanja i penjanja koristeći što nam priroda nudi.

Posjetili smo mjesnu Crkvu što je za djecu bilo dodatno ugodno iznenađenje. Susreli smo se sa velečasnim koji ih je obradovao darujući im sličice.