Mjesec ožujak započeli smo obilježavanjem 25.-og rođendana našeg vrtića “Hlojkica”. Tom prigodom izradili smo čestitku popraćenu dječjim izjavama.

Obilježili smo Dan ružičastih majica pričom “Kako i zašto to obilježavamo”, a potom na temelju dječjeg zaključka izradili zajednički plakat “STOP NASILJU!”.

Na školskom igralištu provodili smo tjelesnu aktivnost, izvodili razne vježbe i igre natjecateljskog sadržaja. Tjelesnu aktivnost provodimo i u sobi dnevnog boravka ukoliko nam vrijeme ne dopušta boravak na otvorenom.Djeca pokazuju interes i pažnju za predčitalačke vještine brojeva i slova u pokretu; na takav način djeca lakše usvajaju nova znanja, aktivni su sudionici igre, slušaju i čuju uputu odgajatelja. Sukobe u igri rješavamo u mirotvornom kutiću. Djeca kroz razgovor stječu vještine izražavanja, prepoznavanje emocija, aktivnog slušanja i razumijevanja kroz dogovor.

Dan očeva obilježili smo 19.3. te smo izradili prigodne čestitke i govorno se izražavali na temu pročitane priče “Velik kao tata”.

Prisustvovali smo kazališnoj predstavi u Radničkom domu u Delnicama kojoj su se djeca veoma veselila. Veselja nije manjkalo niti prilikom slikanja za milenijsku fotografiju zajedno sa ostalim polaznicima našeg vrtića.

Kraj mjeseca ožujka završili smo različitim likovnim aktivnostima za nadolazeći blagdan Uskrsa; izrađivali smo čestitke, jaja i piliće. Najuzbudljiviji dan bio je 27.3., dan prije početka proljetnih praznika, kada su djeca u sobi dnevnog boravka krenula u potragu za uskrsnim jajima.

Pripremila: odgojiteljica Irena Bolf