Dječji tjedan je tradicionalno međunarodno događanje koje se u Hrvatskoj održava svake godine u prvom punom tjednu listopada već 60 godina. Cilj mu je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, posebice položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Prošle je godine Vijeće za djecu RH i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i službeno proglasilo ponedjeljak u prvom punom tjednu mjeseca listopada Međunarodnim danom djeteta.

Tradicionalno, Dječji tjedan obilježavamo i u našoj Hlojkici kroz razne aktivnosti pjesme, plesa, slikanja itd.

Tako su ove pedagoške godine skupina „Krijesnice“  tokom dječjeg tjedna izradile šarene narukvice prijateljstva te stablo prijateljstva. Također razgovarali su o pojmu prijateljstva i njegovoj važnosti za svako dijete te su neke izjave zabilježene. Na taj način djecu se osvijestilo o važnosti tolerancije i međusobnog uvažavanja. Sve zajedno zaokružili su crtanjem sebe i svoga prijatelja.

Najmlađa vrtićka skupina „Bubamarci“ Tjedan djeteta su obilježili glazbenom aktivnosti i zajedničkim slikanjem „Sretnoga života“  stavljajući tako naglasak na važnost doprinosa svakog djeteta skupini te na međusobno uvažavanje i poticanje.

„Zvjezdice“ su održale talent show, na kojemu su sva djeca predstavila svoje talente, upoznajući djecu na taj način sa dječjim pravima, odnosno sa pravima na sudjelovanje, prihvaćanje i izražavanje.  Bilo je tu pjevanja, plesanja, recitiranje, utrke i još mnogo toga.

Nadalje, djetetovo pravo na obrazovanje „Maze“ su obilježile kroz razgovor i izradu svoga Vrtića u kolaž tehnici. Razgovarali su o svojim osobinama te ih crtali.  No nisu ni zaboravili na važnost prijateljstva te su kreirali svoju mrežu prijateljstva i međusobno si poslali klupko dobrih želja.

Naši najmlađi, „Pahuljice“ Tjedan djeteta obilježili glazbenom aktivnošću i „Plesom prijateljstva“.