Početkom mjeseca listopada, sinonima za jesen, jesenske plodove i jesenske aktivnosti, u našoj odgojno-obrazovnoj skupini provodili smo brojne aktivnosti. Posebnu važnost obratili smo na one aktivnosti koje su karakteristične za spomenuti mjesec. Prva od njih bio je Dječji tjedan u kojem sam kroz razne priče potaknula djecu na razmišljanje o dječjim pravima i odgovornosti. U sklopu Dječjeg tjedna posjetili smo grad Delnice i Park kralja Tomislava gdje smo uživali ljuljanju, skakanju, penjanju, igranju lovice i skrivača. Također, neizostavni dio posjeta spomenutom Parku bilo je i hranjenje srna te posjet vidikovcu malo poviše Parka.

Izlet smo završili posjetom Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice gdje smo se prvi puta susreli s mnoštvom raznolikih knjiga, slikovnica, pripovijetki.

U sklopu dječjeg tjedna, u suradnji s djelatnicima i učenicima Osnovne škole Frana Krsto Frankopana obilježili smo Dane jabuka koje smo iskoristili za osvješćivanje zdrave i uravnotežene prehrane, sudjelovali smo u berbi jabuka koje ćemo iskoristit za izradu jabučnog octa, soka i slatkih delicija. 

Kraj Dječjeg tjedna završen je lutkarskom predstavom „Nikola Frankopan“ i radionicom plastelinom i glinom u izvedbi Anice Ktaljević.

Obilježili smo Dane kruha, odnosno dane zahvalnosti za plodove zemlje kada se našim prostorom širio ugodan miris proizvoda od brašna koje su izradila djeca.

Osim spomenutih događaja svakodnevno smo odlazili u šetnje kako bi djeca bila potaknuta na promatranje promjena koje donosi jesen i boravila na svježem zraku.

Pripremila: Irena Bolf, odgojiteljica skupine „Leptirići“