Nastup malih delničana na 2. Mićem festivalu dječjih vrtića u Matuljima


28. 04 2016. godine mali vrtičarci DV Hlojkica Delnice, iz skupine Bubamarci otputovali su u Matelje i uspješno predstavili naš Grad Delnice. Nastupili smo u sportskoj dvorani u Matuljima pred domaćom publikom, gostima, roditeljima i gradonačelnicom Matulja. Pozvani smo kao gosti kajkavskog izričaja koji njegujemo narodne običaje goranskog kraja.

Osim Delničana nastupili su vrtići iz Bakra, Viškova, Krka, Pazina, Višnjana i domaćina Matulji koji njeguju čakavski izričaj.

Odjeveni u delničku narodnu nošnju djeca su uz glazbenu pratnju otplesala Delničku polku koju su uvježbali sa svojim odgojiteljicama Tatjanom Kovačić i Danijelom Epet. Nastup je bio vrlo uspješan, a djeca su bila pravi mali profesionalci. Za uspomenu na sudjelovanju na festivalu nagrađeni smo zahvalnicom Grada Matulja te kiparskim uratkom, zaštitnim znakom festivala- glazbenom kućicom koja krasi naš vrtić.

Bilo je to nezaboravno i prekrasno iskustvo, druženje djece i odraslih, malih plesača i pjevača ovjekovječeno zajedničkom fotografijom svih sudionika.